Acoperişuri, garduri şi garaje metalice – toate de la un singur furnizor

283
Acoperişuri, garduri şi garaje metalice - toate de la un singur furnizor

Construcţia locuinţei familiale implică mai multe etape care includ acoperişul, gardul şi neapărat unul sau chiar două garaje auto. De cele mai multe ori, planurile şi evaluarea iniţială a costurilor diferă faţă de realitate, iar avansul consistent al preţurilor din ultimii ani a făcut aproape imposibilă o evaluare corectă a costurilor totale de construcţie încă din faza de proiectare.

Astăzi vom vorbi despre realizarea acoperişului, a gardurilor înconjurătoare şi a garajelor auto, astfel încât să existe o asortare de bun gust a materialelor şi cum putem găsi un furnizor specializat în judeţul Bihor care să ne ajute cu toate aceste produse.

ACOPERIŞURI METALICE

ACOPERIŞURI METALICE

Scopul principal al acoperișului este de a proteja casa de intemperii, pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. Din acest motiv, atunci când îți construiești casa, ar trebui să te gândești la materialele care vor fi folosite. Este important să ne concentrăm asupra mai multor aspecte înainte de a lua o decizie privind acoperișul:

 • factorii de mediu: într-adevăr, acoperișul trebuie să fie rezistent la apă, zăpadă, grindină, să se comporte eficient la vânt puternic şi alte fenomene meteorologice extreme;
 • izolaţia: având în vedere că acoperișul este locul din casă în care se produc cele mai mari pierderi de căldură, este important să alegi o acoperire care să asigure o bună izolare termică;
 • robustețea: montajul acoperişului trebuie să fie uşor, simplu şi rapid de efectuat;
 • estetica: fiind o parte foarte vizibilă a casei, nu trebuie neglijată deoarece se reflectă asupra aspectului întregii clădiri;
 • durabilitatea: chiar dacă trebuie întreținut și poate suferi unele renovări, important este să reziste în timp o perioadă cât mai îndelungată.

Sistemul de tablă pentru acoperiş tip țiglă metalică Blachotrapez este unul dintre cele mai populare din zona Moldovei și este o soluţie accesibilă ca preţ, are un design excelent şi este disponibil într-o multitudine de modele şi nuanţe.

Astăzi, țigla metalică reprezintă unul dintre cele mai răspândite materiale de acoperiș. Acest acoperiș este cel mai adesea realizat din oțel galvanizat cu acoperire polimerică de protecție. Prețul acesteia depinde de producător și de tipul de acoperire utilizat în producție.

Popularitatea acoperișurilor metalice pe piața materialelor de construcții este ușor de explicat prin întregul set de avantaje:

 1. Preţul avantajos. Tabla tip ţiglă este un material relativ ieftin. Cu toate acestea, profitabilitatea metalului nu este doar în prețul materialului, ci și în unele dintre proprietățile sale unice. Un astfel de factor precum durabilitatea metalului contribuie la economii în operare și întreținere. Durata de viață a acestui sistem este de cel puțin 50 de ani.
 2. Manopera uşoară. Acoperișul poate fi instalat într-un timp scurt, cu costuri reduse de muncă și cu mare atenţie la detalii.
 3. Greutatea redusă a plăcilor metalice face ca utilizarea acestui tip de acoperiș să fie singura opțiune posibilă pentru clădirile cu fundație slabă. În plus, nu este nevoie de materiale suplimentare pentru acoperire.
 4. Un alt avantaj important al acoperișului metalic este estetica și posibilitățile largi de proiectare. Schema bogată de culori permite alegerea culorii potrivite.
 5. De asemenea, pe piață există multe opțiuni pentru profile. În plus, este posibilă construirea acoperișului în diferite configurații, acest fapt oferind clădirii un aspect și un stil unic.
 6. Acoperișul din metal nu este supus schimbărilor de temperatură, ceea ce permite instalarea lui în orice climă, indiferent de anotimp.
 7. Suprafața netedă a stratului permite apei să curgă liber și lasă zăpada să coboare ușor, ceea ce este important pentru toamnă și iarnă.
 8. 8. Rezistența la UV și rezistența la temperatură reprezintă caracteristici excelente ale acoperișului pe timp de vară.
 9. Rezistența la deteriorarea mecanică, precum și capacitatea de a înlocui cu ușurință sau de a nuanța plăcile permit păstrarea acoperișului în stare excelentă pentru o perioadă lungă de timp.

Produsele Blachotrapez sunt cea mai bună soluție pentru proprietari, investitori și arhitecți care doresc să lege stilul și aspectul tradițional al acoperișului cu durabilitatea pe viață a acoperișului și sarcina minimă asupra construcției.

Toate tipurile de țigle produse de către Blachotrapez, au un design excelent inspirat din stilul european al arhitecturii acoperișurilor. Blachotrapez este acoperișul perfect pentru clienții exigenți. Rezistența și calitatea diferitelor tipuri de plăci oferă caracteristicile unice ale țiglelor ușoare de acoperiș Blachotrapez.

GARDURI METALICE

GARDURI METALICE

O dată ce ne-am hotărât să realizăm acoperişul metalic, este bine de avut în vedere cea mai potrivită modalitate de realizare a gardurilor astfel încât să fie asortate cu acoperişul, pe aceeaşi nuanţă şi inclusiv acelaşi model de tablă.

În urmă cu 30-40 de ani, mai toate gardurile erau realizate din LEMN, însă datorită predispoziţiei mari la umezeală şi a mentenanţei ce o necesită aproape anual, beneficiarii s-au îndreptat treptat spre alte materiale mai durabile. Aşa am început să vedem garduri din plasă de sârmă sau chiar din BETON, care trebuie să recunoaştem că nu sunt foarte aspectuoase, însă sunt foarte durabile.

În ultimii ani a apărut un nou material, foarte maleabil şi rezistent, pentru construcţia gardurilor: TABLA CUTATĂ. Cele mai importante avantaje ale acestui material sunt durabilitatea, uşurinţa montajului şi diversitatea culorilor.

Dacă dorești să realizezi un gard cu adevărat deosebit, foarte rezistent în timp, simplu şi uşor de montat (chiar de tine însuţi), îţi recomandăm să alegi un model de gard metalic din tablă de oţel zincată. Este cea mai bună opţiune disponibilă, atât practică cât şi estetică.

Gardul metalic poate fi combinat cu materiale clasice precum betonul, tencuiala sau piatra decorativă pentru un efect cu adevărat unic. Ca idee, îţi recomandăm să utilizezi ulterior lămpi solare cu leduri pentru alumina în stil arhitectural gardul.

Dacă dorești să achiziţionezi un gard metalic, mai întâi trebuie să te asiguri că furnizorul este o companie în care poți avea încredere. Fiind un produs relativ nou, nu sunt foarte mulţi specialişti instruiţi cum să efectueze montajul. Deşi acesta este foarte simplu şi uşor de realizat, este indicat să fie văzut în prealabil cum se realizează de către un profesionist, pentru a fi realizat perfect.

GARAJE METALICE

GARAJE METALICE

Garajul este locul ideal pentru a parca o mașină astfel încât aceasta va fi ferită nu numai de vânt și intemperii, ci și de furt și vandalism. Pe lângă clasicul garaj din cărămidă, există și garaje metalice modulare care constau din mai multe piese individuale, asamblate doar la fața locului, la locul de instalare.

Un garaj modular are părți laterale, un acoperiș, o podea și o ușă de acces auto, iar opţional poate fi inclusă şi o uşă pietonală. Elementele individuale sunt fabricate în fabrică și apoi transportate la locul de instalare cu camionul. Acolo pot fi descărcate și asamblate, de obicei cu o macara. Garajele prefabricate sunt disponibile în diferite dimensiuni și modele. Cererile speciale sunt posibile la majoritatea furnizorilor.

Datorită tipului său specific de producție, un garaj metalic oferă foarte multe avantaje.

Îți prezentăm mai jos o serie de avantaje sau puncte pozitive pe care le au garajele metalice în comparație cu cele clasice:

 • Timp scurt de realizare
 • Este necesară doar o fundație de beton
 • Preț avantajos
 • Raport bun calitate-preț

Unul dintre principalele motive pentru a opta pentru un garaj modular  în locul unuia convențional este ușurința cu care poate fi asamblat. De fapt, nu necesită forță de muncă.Construirea unui garaj într-un mod convențional reprezintă o muncă foarte importantă. Cu un garaj modular vei scăpa de o mulțime de probleme, deoarece acesta este foarte rapid și ușor de asamblat și dezasamblat. Un garaj modular este foarte util dacă decizi să vinzi casa deoarece poți muta garajul în noua locuință.

Marea atracție a garajelor prefabricate este, fără îndoială, prețul.Desigur, prețul va depinde de materialul pe care îl alegi. De exemplu, dacă optezi pentru oțel inoxidabil sau lemn, prețul va fi mult mai mare.

Există o mulțime de dimensiuni, materiale și chiar uși din care poți alege. Fiecare are propriile caracteristici de care va trebui să ții cont pentru spațiul pe care vrei să-l folosești. De exemplu, dacă ușile sunt cu balamale, va trebui să rămână mai mult spațiu între mașină și ușă, așa că dimensiunea garajului va trebui să fie mai mare în funcție de mașina pe care o ai.

Din ce materiale poate fi realizat un garaj auto?

Garajele modulare pot fi realizate din diferite materiale: beton, oțel sau lemn. Fiecare material are proprietățile sale specifice și avantajele și dezavantajele asociate. Ce material este cel mai bun depinde de propriile idei și dorințe.

MIHU Acoperisuri Garaje Garduri metalice

Firma MIHU acoperă toate judeţele din nordul ţării şi oferă o gamă diversificată de materiale pentru acoperişuri/garduri/garaje metalice, adaptabile atât pentru construcţiile noi moderne cât şi pentru renovarea clădirilor vechi.

Descoperă modelele pe www.acoperisuri-mihu.ro sau pe www.mihushop.ro.