Recomandare de firmă construcţii case ecologice pe structură din lemn

405
Recomandare de firmă construcţii case ecologice pe structură din lemn

Modalităţile de îndeplinire a visului fiecăruia de a avea propria casă diferă de la om la om, unii preferă să achiziţioneze o casă gata construită evitând astfel bătăile de cap ce apar pe durata construcţiei, alţii preferă să îşi construiască ei singuri şi să se implice în toate etapele considerând că astfel vor ieşi mai ieftin sau vor cunoaşte mai bine calitatea lucrărilor recepţionate.

Indiferent de varianta la care ta gândeşti acum, noi îţi recomandăm casa pe structură din lemn. Acest tip constructiv este unul extrem de avantajos datorită timpului relativ scurt de finalizare, cuprins între 3 şi 6 luni. Pe lângă rapiditate, casele pe structură din lemn sunt şi foarte rezistente la cutremur şi asigură o excelentă izolaţie termică pe timp de iarnă. Izolarea corespunzătoare a pereţilori a mansardei va asigura răcoarea mult căutată pe timp de vară.

În toată România există astăzi case din lemn aflate într-o stare foarte bună, care au trecut de peste 100 de ani şi au făcut faţă cu succes intemperiilor şi cutremurelor din această perioadă, reuşind să rămână în picioare şi să ofere un cămin călduros locuitorilor.

Încă din cele mai vechi timpuri, în special românii din zonele de munte, care aveau acces uşor la lemnul pădurilor din zonă, s-au orientat către construcţiile din lemn sau pe structură din lemn. Majoritatea caselor peste 50 de ani din zona de munte a României sunt construite din lemn.

Avantajele caselor din lemn

Avantajele caselor din lemn

  • Timpul scurt de finalizare (între 3 şi 6 luni)
  • Izolaţia termică superioară pe timp de iarnă
  • Stabilitatea structurii la cutremure şi intemperii
  • Durata lungă de viaţă a materialului lemnos, tratat corespunzător contra dăunătorilor şi ignifugat
  • Lemnul este cel mai ecologic material de construcţii disponibil pe piaţă, se reciclează în proporţie de 100% şi este regenerabil în mod natural
  • Costurile mici de construcţie a caselor pe structură din lemn.

Recomandări case din lemn

Recomandări

+ Alocarea proiectului de construcţie unei firme specializate în lemn, cu experienţă relevantă în domeniu şi în România. Astfel veţi beneficia de multiple sugestii şi optimizări care vor salva mult timp şi materiale.

+ Alocaţi o atenţie specială instalaţiei electrice şi colaboraţi numai cu firme sau persoane autorizate.

+ Consultaţi-vă foarte mult înainte de începerea efectivă a lucrărilor, puneţi toate întrebările care vă trec prin minte şi la final semnaţi un contract de colaborare care să includă toate operaţiunile şi toate costurile exacte, pentru a nu lăsa loc de discuţii contradictorii.

+ Alegeţi tâmplăria din lemn stratificat şi uşile de interior/exterior din lemn masiv, de culoarea lemnului natur.

+ Folosiţi lambriul exterior pentru îmbrăcarea anumitor zone ale faţadei şi îmbunătăţirea spectului vizual al construcţiei.

+ Luaţi în considerare realizarea unui cerdac/balcon/terasă din lemn ca o extensie a casei, deoarece se va dovedi foarte utilă ulterior. Aici veţi putea întinde un uscător de rufe, o măsuţă pentru cafea sau depozita biciclete, încălţăminte sau diverse ustensile.

Construcţia unei case este o misiune dificilă, pentru care trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare şi cu putere de muncă, iar acolo unde aveţi neclarităţi nu ezitaţi să consultaţi materialele informaţionale disponibile pe Google şi Youtube, să discutaţi detaliat cu specialişti în domeniu şi să vă notaţi pe o agendă sau într-un caiet toate cheltuielile efectuate, astfel încât la final să aveţi o perspectivă a tuturor costurilor.

bucovina eco construct vatra dornei

BUCOVINA ECO CONSTRUCT din Vatra Dornei este o firmă pe care o cunoaştem de peste 18 ani, timp în care şi-a desfăşurat în mod constant activitatea în domeniul construcţiei caselor ecologice pe structură din lemn pe întreg teritoriul României. Veţi găsi în portofoliul lor de lucrări case din lemn realizate în sudul ţării, în zona Constanţa, Tulcea, Brăila, precum şi în toate celelalte regiuni.