Ferestrele din lemn cu geam termopan – o alegere isteaţă din mai multe unghiuri

146
Ferestrele din lemn cu geam termopan - o alegere isteaţă din mai multe unghiuri

Omul trăieşte în comuniune cu natura şi rezonează la elementele naturale, iar lemnul este poate cel mai potrivit exemplu dintre toate câte există. Acasă ne place să ne simţim cât mai bine, într-o stare perfectă de armonie cu mediul înconjurător pentru a ne putea odihni şi încărca bateriile. Lemnul este prezent peste tot în jurul nostru, de la arborii pe lângă care trecem zilnic şi până la patul pe care dormim noaptea.

Lemnul este cu siguranţă cel mai nobil material utilizat pentru amenajările interioare şi exterioare ale locuinţelor rezidenţiale din întreaga lume datorită impactului puternic călduros şi natural, precum şi ecologic.

Multitudinea de materiale de construcţii şi amenajări disponibile astăzi ne îngreunează alegerea atunci când ne dorim ca această să fie una ecologică, în armonie cu natura. Lemnul este resursa noastră regenerabilă utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru construcţia locuinţelor, încălzirea lor şi pentru multiple alte întrebuinţări derivate.

Din pasiune pentru această resursă naturală a luat naștere Lumea Lemnului, un proiect prin care se pun la dispoziție expertiza, aparatura performantă și cunoștințele în domeniu pentru a fabrica produse de calitate superioară.

Lemnul

Lemnul este un element viu, care „respiră”, „trăieşte” şi trece prin multiple schimbări de-a lungul întregii sale existenţe care se poate întinde pe parcursul a sute de ani, mult mai mult decât durata de viaţă a omului.

Lemnul este astăzi utilizat în construcţii, amenajări şi decoraţiuni interioare/exterioare, în industria mobilei şi pentru diverse placări de pereţi şi podele. Sunt multe firme româneşti specializate în prelucrarea lemnului astfel încât clientul final să se poată bucura o vreme îndelungată de durabilitatea şi calitatea lemnului achiziţionat.

Ferestre și Uși din lemn stratificat

Lemnul stratificat (sau lamelabil) este compus din lamele din lemn rășinos care sunt prelucrate și lipite cu adezivi de tip rășină foarte puternici.

Folosim lemnul de pin deoarece acest soi crește la înălțimi foarte mari și are rășina distribuită uniform, scăzând riscul de defecte apărute în timp. O altă calitate a pinului care îl face foarte util pentru fabricarea tâmplăriei este gradul de absorbție a vopselelor și lacurilor. Astfel, aspectul final este lucios, rezistent în timp și mentenanța nu implică procese costisitoare.

Lemnul stratificat (sau lamelabil) este compus din lamele din lemn rășinos care sunt prelucrate și lipite cu adezivi de tip rășină foarte puternici.

Avantajele tâmplăriei din lemn stratificat din pin:

 • corespunde tuturor cerințelor actuale în materie de eficiență energetică și calitatea optimă a aerului din interior;
 • asigură un coeficient ridicat de izolație termică și acustică;
 • conferă un aspect armonios și organic, potrivit pentru o locuință modernă;
 • se elimină riscul formării condensului, așa cum se poate întâmpla în cazul tâmplăriei din PVC.

Tâmplăria din lemn stratificat placat cu aluminiu reprezintă o opțiune modernă, de calitate superioară, care combină proprietățile lemnului cu protecția superioară oferită de aluminiu.

Față de o tâmplărie lemn clasică, cea din lemn stratificat și placată cu aluminiu prezintă o serie de avantaje:

 • asigură o protecție ridicată ferestrelor, crescând durata de viață în timp;
 • revopsirea lemnului la exterior dispare, deoarece nu este expus condițiilor meteorologice exterioare, iar suprafața de aluminiu nu necesită niciun fel de întreținere;
 • se adaptează diferitelor tipuri de construcții, placarea exterioară din aluminiu având și rol estetic, adaptându-se cu ușurință la designul clădirii.

Ferestre şi uşi din lemn cu geam termopan

Tâmplăria din lemn stratificat placat cu aluminiu și izolație este produsul care, prin caracteristicile de fabricație, asigură o izolare termică excelentă și un confort sporit în locație.

Avantajele tâmplăriei din lemn stratificat placat cu aluminiu și izolație:

 • izolare termică și fonică, fiind un produs durabil și economic;
 • protecție termică atât iarna, cât și vara;
 • siguranța familiei tale, fiind prevăzută cu protecție pentru copii;
 • întreținere ușoară și luminozitate sporită;
 • îndeplinește cele mai ridicate standarde de design, norme tehnice și asigură rezistența la încercări de efracție și la intemperii.