Rolul produselor industriale din cauciuc în aplicaţiile industriale

178
Rolul produselor industriale din cauciuc în aplicaţiile industriale

Cauciucul este o materie primă preponderent utilizată în aplicaţiile industriale datorită versatilităţii sale şi proprietăţilor excelente. Cauciucul este unul dintre cele mai utilizate materiale din lume şi este prezent în aproape orice segment de pe piaţa de pe tot globul. La urma urmei, cauciucul este ieftin, durabil şi poate fi turnat şi colorat conform specificaţiilor clienţilor.

Benzile transportoare destinate uzului general sunt utilizate pentru gunoi, rumeguş, furaje, cărbune, pietriş, var, nisip, cereale şi aşa mai departe. Acestea pot fi groase de la 6 mm până la 14 mm, pot fi late de la 400 mm până la 1000 mm, şi pot avea inserţii. Benzile transportoare se livrează atât deschise, cât şi gata îmbinate din fabricaţie.

Benzile transportoare speciale sunt benzile din serii de fabricaţie limitată, ce au o anumită destinaţie şi caracteristici conform cerinţelor clientului. Acestea pot fi benzi cu racleţi, benzi cu velcantă sau benzi de elevator.

Benzi transportoare speciale sunt acele benzi de fabricaţie limitată, având o anume destinaţie si caracteristici necesare clientului. Benzile pentru elevator sunt fabricate într-o serie pe diferite lăţimi, grosimi şi lungimi, cu 4, 5 şi 6 inserţii. Acestea se confecţionează încheiate şi cu margini tăiate.

transportor cu banda cauciuc

Se folosesc în balastiere, industria de prelucrare a lemnului, zootehnie, agricultură, porturi, dar şi în industria alimentară.

Pe lângă producerea şi comercializarea benzilor transportoare, cei de la RoLatex oferă şi servicii de vulcanizare benzi transportoare. Ei închid benzile transportoare prin intermediul vulcanizării şi le trimit gata încheiate sau se deplasează cu echipa la punctul de lucru al clientului pentru efectuarea reparaţiilor sau închiderea benzii direct pe transportor.

O gamă diversă de industrii folosesc covoare de cauciuc şi benzi transportoare. Acestea se uzează în timp şi trebuie schimbate sau necesită vulcanizare. RoLatex se ocupă cu producerea, comercializarea şi vulcanizarea de covoare cauciuc şi benzi transportoare.

RoLatex şi-a început activitatea în producţia şi comercializarea produselor de cauciuc încă din anul 1995, acumulând în timp experienţă şi obţinând clienţi din majoritatea sectoarelor de activitate ce necesită serviciile şi produsele sale. Firme din industria energetică, cea a construcţiei, din industria alimentară, cea extractivă, dar şi agricultură au apelat la ei.

Promptitudinea, seriozitatea şi profesionalismul de care dau dovadă i-au determinat să construiască relaţii de durată cu diverse firme, ce în momentul de faţă sunt clienţi fideli ai firmei. Firme precum Hidroelectrica, Napolact, Friesland, Mecanex sau Corporation Construct au ales să aibă încredere în ei.

rolatex

Cei de la RoLatex produc benzi de 3 tipuri: benzi transportoare de uz general, benzi transportoare speciale, dar şi benzi pentru elevator.